FYSiOTERAPIA
JA VESIMATTO

Tervetuloa remontoituihin fysioterapiatiloihimme pieneläinklinikan alakerrassa. Osastolla nyt kaksi hoitohuonetta ja odotustilaa sekä upouusi vesiterapia-allashuone.

Yleisimmät syyt, jotka johtavat eläinfysioterapeutin vastaanotolle ovat: kipu, ongelmat liikkumisessa ja toimintakyvyssä, suorituskyvyn aleneminen, tuki-ja liikuntaelimistön vauriot ja -sairaudet sekä leikkauksen jälkeinen kuntoutustarve.

Sairaan eläimen kuntoutuksesta päättää eläinlääkäri. AitoVetissa fysioterapeutit työskentelevät yhteistyössä eläinlääkäreiden kanssa, tämä lisää terapian tehokkuutta ja turvallisuutta. Fysioterapiasta hyötyvät myös terveet eläimet optimaalisen lihaskunnon ja suorituskyvyn saavuttamiseksi. Fysioterapian menetelmiä ovat mm. manuaalinen fysioterapia, fysikaaliset hoidot kuten sähköhoidot ja laserhoito, akupunktio sekä terapeuttinen harjoittelu. 

Käytettävät menetelmät valitaan tutkimisen pohjalta tapauskohtaisesti.

Fysioterapeutin vastaanotolla eläimen toimintakykyä arvioidaan omistajan alkuhaastattelun sekä terapeutin tekemän fysioterapeuttisen tutkimisen pohjalta Alkuhaastattelun ja tutkimisen pohjalta selvitetään eläimen fysioterapeuttiset ongelmat, sekä laaditaan yhdessä omistajan kanssa suunnitelma fysioterapian tavoitteista ja terapian kulusta.

Meillä täällä AitoVetissä työskentelee kaksi taitavaa ja kokenutta eläinfysioterapeuttia Heidi Rajalammi ja Tiia Tiainen. Heidiltä saa myös akupunktio- ja faskiamanipulaatiohoitoja.

Pääsääntöisesti fysioterapiakäynti on tunnin mittainen, joka sisältää fysioterapeuttisen tutkimuksen, tarvittavat hoidot, neuvonnan ja ohjauksen kotiin, sekä jatkosuunnitelma teon. Käynninkirjaus sisältyy aikaan. 

Ensimmäistä kertaa vesiterapiaan tullessa suosittelemme varaamaan ajaksi fysioterapia + vesimatto 60 min. Tällöin tutkimuksen jälkeen siirrymme vesimatolle ja aikaa on riittävästi koiran totuttamiseen ja opettamiseen vesimatolle sekä siinä työskentelyyn. Käynti sisältää myös neuvonnan ja ohjauksen kotiin sekä kirjaamisen.

Fysioterapia + vesiterapia 30 min aika käytössä lyhyemmillä ja pidemmillä vesiterapiajaksoilla fysioterapeutin ohjauksessa. 

Vesikävelykäynti hoitajan ohjaamana fysioterapeuttimme ohjauksen mukaan. 

VESITERAPIAN HYÖDYT