AitoVet Avoimet Ovet 7.9.2024

AitoVet 10 vuotta!

AVOIMET OVET 7.9.2024 KLO 10.00–15.00

Eläinlääkäriklinikka Aitovet täyttää 10 vuotta ja tästä syystä pidämme avoimet ovet.

Kolme ilmaista luentoa Aitomäen seurantalolla:

  • Eläintenkouluttaja ja -hoitaja Silja Lampinen kertoo
    koirien hyvinvoinnista klo 11.00–11.45
  • Hevoslääkäri Maria Basch kertoo eläinlääkärin työstään klo 12.00–13.00
  • Yrittäjä/eläinlääkäri Tuulikki Castren kertoo Aitovetin tarinan klo 13.30–14.00

 

Koirien Match Show klo 11.00 alkaen, ilmoittautuminen paikan päällä kello 10.00 alkaen

Koirien vesijuoksumattoesitys kaksi kertaa päivän aikana

Poniratsastus klo 11-14.00

Lännenratsastusesitys klo 13.00

Kakkukahvitarjoilu 300:lle ensimmäiselle nuorisoseurantalolla

Kahvila Navetan Vintillä
Tutustu sympaattiseen Navetan Vinttiin ja istahtaa hetkeksi nauttimaan kahvilan tarjonnasta, jossa teitä palvelee Aitomäen nuorisoseura.

Makkarakioski

Kepparirata, keppihevosten tarkastus ja passinjako
Henkilökuntamme terveystarkastaa keppihevoset suureläinklinikalla ja antaa hevoselle oman passin.
Pihassa on myös kepparirata, jossa oman keppihevosen kanssa voi hypellä esteitä.
 
Paikalla on tuote-edustajia tarjouksineen
 
Huom! Autojen parkkipaikkana toimii avoimissa ovissa nuorisoseurantalon parkkipaikka, sekä Navetan Vintin viereinen peltoparkki. Klinikan piha-alue on suljettu autoilta avoimissa ovissa.

Valitettavasti eläimiä emme kyseisenä päivänä ehdi hoitamaan, mutta nyt hyvä tilaisuus päästä jututtamaan henkilökuntaamme ja kysymään ehkä mielessä olevia kysymyksiä ammattilaisilta.

TERVETULOA!

ELÄINLÄÄÄKÄRIT TAVATTAVISSA
AITOVETIN TYÖPISTEILLÄ 7.9.2024:

Nyt on hyvä mahdollisuus päästä jututtamaan eläinlääkäreitä, jos teillä on askarruttavia asioita eläimiin liittyen. Eläinlääkärimme ovat koko päivän tavattavissa Aitovetin alueella, mutta myös hetken työpisteillä, joista heidät varmasti löytää alla olevien aikojen mukaan. Valitettavasti tällöin emme kuitenkaan kerkeä tutkia itse eläimiä.


TIIA RÖNNBERG
Kissojen ja koirien hammashoidot alakerran hammashuoneessa klo 10.00–11.00

Tiia on valmistunut eläinlääkäriksi vuonna 2009 ja ollut mukana Aitovetissä eläinlääkärinä heti yrityksen perustamisesta lähtien vuodesta 2014. Tiia on jatkokouluttautunut hammassairauksien hoidossa, joten nykyään Tiia hoitaa pääsääntöisesti hammaspotilaita, mutta myös iho- ja korvapotilaat ovat sydäntä lähellä. Nyt on hyvä tilaisuus jututtaa Tiiaa esim. Hammasröntgentutkimuksista sekä hampaiden hoidosta vastaanotolla ja kotona.


LOTTA VÄYRYNEN
Kissojen ja koirien ultrausta vaativat toimenpiteet yläkerran lääkärihuone 1. klo 11.00–12.00

Lotta on valmistunut eläinlääkäriksi vuonna 2004 ja pieneläinsairauksien erikoiseläinlääkäriksi 2016. Vuonna 2018 Lotta sai kennelliiton oikeudet tehdä virallisia sydämen ultraäänitutkimuksia, ja 2024 kissojen PAW  Peds-oikeudet. Lotan ammatilliset kiinnostuksen kohteet ovat sydänsairaudet, sisätaudit, suolistosairaudet sekä kaikenlaiset ultraäänitutkimukset. Nyt on mahdollisuus tulla jututtamaan Lottaa ultraäänitutkimusten hyödyistä ja mahdollisuuksista sydänsairaiden kissojen ja koirien hoidossa.


KATI SYVÄNEN
Kissojen ja koirien leikkausta vaativat toimenpiteet yläkerran leikkaussali klo 12.00–13.00

Kati valmistui eläinlääkäriksi 2015 ja AitoVetissä hän aloitti työskentelyn vuonna 2020.
Katin kiinnostuksen kohteina ovat kirurgiset ja ortopediset potilaat, ja hän onkin leikannut jo tuhansia potilaita. Jos kiinnostaa tietää enemmän leikkauksista, niihin valmistautumisesta sekä palautumisesta, niin nyt on hyvä paikka päästä jututtamaan Katia.


BERINA ERAY
Muut eläinlääkäriasiat yläkerran lääkärihuone 2. klo 13:00-14:00

Berina valmistui eläinlääkäriksi Latviassa vuonna 2021 ja aloitti heti valmistumisen jälkeen eläinlääkärimatkansa Suomessa päivystävänä eläinlääkärinä. Hän on hoitanut akuuttipotilaita intohimolla ympäri Suomea (Porissa, Tampereella, Hämeenlinnassa, Lahdessa ja Kouvolassa), jonka ansiosta hänen vahvuutensa ovat kiireistä hoitoa tarvitsevat potilaat. Saksasta kotoisin oleva Berina on haaveillut kirurgiasta jo opiskelujen alettua, joten kaikki kesät hän vietti saksalaisten huippukirurgien opeissa. Berina on opiskellut intensiivisesti suomea heti Suomeen saavuttuaan ja pystyykin pääosin keskustelemaan suomeksi. Toki saksaksi tai englanniksi keskustelut taipuvat myös.  Aitovetillä Berina on aloittanut eläinlääkärin työt kesällä 2024. Nyt on hyvä mahdollisuus päästä jututtamaan monipuolista, sekä myös kansainvälistä kokemusta omaavaa eläinlääkäriä.


MARIA BASCH
Hevosten eläinlääkäripalvelut hevosklinikka klo 10.00–11.30 ja 13.30–15.00

Maria Basch on valmistunut eläinlääkäriksi Budapestin yliopistosta vuonna 2005 ja on viettänyt ulkomailla yli 20v hevosten parissa. Maria  on suorittanut IVCA hevoskiropraktikkokoulutuksen Saksassa vuonna 2016. Maria palasi Aitovetille eläinlääkäriksi keväällä 2024. Erityisenä mielenkiinnon kohteena hänellä on ortopedian lisäksi hevosen huono suorittaminen ja ratsastukselliset ongelmat, niiden ennaltaehkäisy sekä kuntoutus oikeanlaisen työskentelyn avulla. Tervetuloa jututtamaan Mariaa suureläinklinikalle, sekä muistakaa myös mennä kuuntelemaan Marian esitys eläinlääkärin työstä klo 12.00 nuorisoseurantalolle.

PIENELÄINTEN FYSIOTERAPIA:

Fysioterapiahuone klo 10.00–15.00

Jos eläinten fysioterapia kiinnostaa ja haluat tietää siitä lisää, niin nyt hyvä mahdollisuus käydä kysymässä alan ammattilaisilta kysymyksiinne vastauksia. Alakerran fysioterapiahuoneessa ovat koko päivän vastaamassa teidän kysymyksiinne fysioterapeuttimme.

Heidi pitää päivän aikana myös kaksi koiran vesijuoksumattonäytöstä, jota voitte tulla seuraamaan (klo: 11 & 13.00)

Heidi Rajalammi valmistunut fysioterapeutiksi Lahden ammattikorkeakoulusta keväällä 2011 ja eläinfysioterapian suuntautumisopinnot hän sai valmiiksi vuonna 2012. Perusopintojen jälkeen Heidi on aktiivisesti ylläpitänyt ja kehittänyt taitojaan erilaisin jatkokoulutuksin mm. akupunktio sekä faskiamanipulaatio. Työssään Heidiä kiinnostaa fysioterapian laaja-alaisuus aina neurologisista asiakkaista kilpaileviin eläimiin. Hänen vastaanotollaan on käynyt koirien ja hevosten lisäksi myös jokusia kissa- ja kaniasiakkaita.

Tiia Tiainen on aloittanut tekemään Aitovetissä eläinten fysioterapiaa vuonna 2023. Eläinfysioterapeutiksi hän on valmistunut 2021 ja työskentelen pääosin koirien parissa. Lähellä sydäntä Tiialla on erityisesti leikkausten jälkeinen kuntouttaminen sekä seniorikoirat. 

Koirien ravitsemusneuvonta ja fyysinen valmennus

Fysioterapiahuone klo 10.00–15.00

Mietityttääkö koirasi ravitsemusasiat tai haluaisitko kuulla ravitsemuksen mahdollisuuksista esim. sairauksien tukimuotona? Askarruttaako koirasi kehonhuolto tai fyysinen harjoittelu? Sonjan kanssa pääset keskustelemaan näistä alakerran fysioterapia huoneessa.

Sonja Mäkilä on valmistunut Suomen Eläinterveydenhuolto-opistolta koirien ravitsemusneuvojaksi vuonna 2014 ja urheilukoirahierojaksi vuonna 2021. Lisäksi Sonja on erikoistunut koirien fyysiseen valmennukseen.  Sonja työskentelee myös virkakoirien parissa. Sonja työskentelee Aitovetissä kumppanina oman yrityksensä Belenus  kautta, ja ottaa asiakkaita vastaan pääsääntöisesti lauantaisin.

PÄIVÄN ILMAISET LUENNOT NUORISOSEURAN TALOLLA:

KELLO 11.00-11.45 KOIRIEN HYVINVOINTI: 
SILJA LAMPINEN (ELÄINTENKOULUTTAJA AT)

Luennon aiheena on koirien hyvinvointi ja siihen vaikuttavat tekijät. Luennon aikana tutustutaan koirien lajityypillisiin käyttäytymistarpeisiin, elekieleen, tunteisiin ja stressiin sekä siihen miten omistajina voimme vaikuttaa koiran kokemukseen omasta olostaan. Lisäämällä koirien hyvinvointia voimme ehkäistä ja hoitaa käyttäytymisen ongelmia. Luennon pohjana toimii päättötyö eläintenkouluttajien ammattitutkintoon (Taitotalo) vuodelta 2024, jonka Silja on tehnyt yhdessä kolmen muun eläintenkouluttajan kanssa

TERVETULOA KUUNTELEMAAN MIELENKIINTOINEN ESITYS KOIRIEN HYVINVOINNISTA!

 

KELLO 12.00-13:00 HEVOSELÄINLÄÄKÄRIN TYÖ:
MARIA BASCH (ELÄINLÄÄKÄRI)

Maria Basch on valmistunut eläinlääkäriksi Budapestin yliopistosta vuonna 2005 ja on viettänyt ulkomailla yli  20 v hevosten parissa. Lisäksi Maria suorittanut myös IVCA hevoskiropraktikkokoulutuksen Saksassa vuonna 2016. Maria palasi Aitovetille eläinlääkäriksi keväällä 2024. Erityisenä mielenkiinnonkohteena hänellä on ortopedian lisäksi hevosen huono suorittaminen ja ratsastukselliset ongelmat, sekä niiden ennaltaehkäisy ja kuntoutus oikeanlaisen työskentelyn avulla.  Esityksessä Maria kertoo, millaisia asiakohtaamisia hänellä on uransa aikana ollut ja kuinka hevosia on voitu hoidoilla auttaa.

TERVETULOA KUUNTELEMAAN MILLAISTA HEVOSLÄÄKÄRIN TYÖ ON.

 

KELLO 13:30-14:00 AITOVETIN TARINA:
TUULIKKI CASTREN (YRITTÄJÄ/ELÄINLÄÄKÄRI)

Tuulikko Castren on Aitovetin perustajäsen ja eläinlääkäri. Tuulikki on työskennellyt kunta- ja pieneläinpraktiikassa valmistuttuaan vuonna 2006. 2009 hän avasi oman vastaanoton, josta myöhemmin jalostui Aitovet oy. Tuulikki hoitaa nykyään pääasiassa pieneläinten hampaita ja yrityksen asioita. Hän pitää myös kovasti perustoimenpiteistä sekä lehmäpotilaista, joille silloin tällöin jää aikaa.

TERVETULOA KUUNTELEMAAN KUINKA AITOVET ON KASVANUT AUTOTALLISTA ALUEELLISESTI MERKITTÄVÄKSI ELÄINLÄÄKÄRIKLINIKAKSI KYMMENESSÄ VUODESSA.

PONIRATSASTUSTA klo 11-14.00

Paikalla kolme Toivolan tilan ponia: Hapsu, Iines ja Iisak. Ilmainen. Tervetuloa!

Lännenratsastusesitys klo 13.00

Martta Pyötsiä Toivolasta esittelee lännenratsastusta.

Viimeisimmät:

AitoVet Avoimet Ovet 7.9.2024

Eläinlääkäriklinikka Aitovet täyttää 10 vuotta ja sen kunniaksi pidämme avoimet ovet.

Henkilökuntamme tavattavissa ja jututettavissa koko päivän vapaasti klinikan alueella.

Luvassa myös luentoja, koirien match show, ym. ym. Tervetuloa!

Lue artikkeli »